واتر پمپ برای آکواریوم
واتر پمپ آکواریوم با گردش و فیلتر کردن آب در سیستم آکواریوم به حفظ کیفیت آب خوب کمک می کند. هر مخزن ماهی دارای خواص منحصر به فرد است. بنابراین، ظرفیت و اندازه یک پمپ آب به اندازه آکواریوم و انواع بی مهرگان، گیاهان، فیلتراسیون و ماهیانی که در آن زندگی می کنند، بستگی دارد. آکواریوم های آب شور در مقایسه با آکواریوم های آب شیرین که به طور مصنوعی کاشته شده اند به سرعت جریان آب بیشتری نیاز دارند که با یک پمپ آب کوچک می توان به آن دست یافت.
انواع واتر پمپ آکواریوم
- واتر پمپ شناور
واتر پمپ آکواریوم شناور، همانطور که از نامش پیداست، قرار است در داخل آکواریوم شما، زیر جریان آب کار کند. آنها معمولا آب را از طریق فیلتر به درون خود می کشند تا آن را تمیز کنند. سپس آب جدید را وارد آکواریوم می کنند. برخی از آنها حتی بخاری های داخلی دارند که به پمپ اجازه می دهد همزمان آب را تمیز و گرم کند. در حالی که نصب و نگهداری آنها نسبتا آسان است، اما ایراد آن این است که موتور پمپ با آب خنک می شود. این به نوبه خود به این معنی است که آنها گرمای اضافی را به محیط آب آکواریوم شما وارد می کنند. نصب این پمپ ها بسیار راحت تر است و به طور کلی بی صداتر هستند. علاوه بر این، ممکن است فضای زیادی را در آکواریوم اشغال کنند.

معرفی انواع واتر پمپ آکواریوم
- واتر پمپ درون خطی
پمپ آکواریوم درون خطی، خارج از آکواریوم قرار می گیرد و از طریق لوله های ورودی و خروجی به مخزن اصلی متصل می شود. این پمپ ها انتخاب خوبی هستند زیرا گرمای تولید شده در موتور خود را وارد جریان آب داخل آکواریوم نمی کنند. این پمپ نسبت به نوع شناور قدرت اکتیو بیشتر و سرعت جریان آب بالاتری دارد. نصب یک پمپ درون خطی اغلب به لوله کشی اضافی نیاز دارد تا آب به داخل پمپ جریان یابد و این ممکن است به معنای ایجاد سوراخ در کنار مخزن فیلتر باشد. همچنین پمپ های درون خطی نسبت به پمپ های غوطه ور صدای بیشتری تولید می کنند.

تفاوت واتر پمپ آکواریوم شناور و درون خطی آکواریوم
واتر پمپ های پیشرفته
بسیاری از مدل های واتر پمپ آکواریومی مدرن تنها یک کار انجام می دهند: پمپاژ آب. با این حال، نسل جدیدی از پمپ های آکواریومی وارد قفسه های فروشگاه شده است. پمپ های آب با تجهیزات اضافی. پمپ های آب اکنون میتوانند با سخت افزارهای پیشرفته تر فیلتراسیون یا تنظیم دما، ضدعفونیکنندههای تخصصی از جمله استریلیزاسیون، کفگیرهای شیمیایی (مانند کفگیرهای پروتئینی) و حتی چیلرهای آب همراه باشند.
برخی از پمپ های آب حتی می توانند به تخلیه و پر کردن مجدد آب آکواریوم شما برای تمیز کردن کمک کنند. در حالی که برخی دیگر حتی می توانند آب شور را در مخازن نگهدارنده مخلوط کنند تا آن را برای تعویض، آماده کنند. بنابراین تصمیم بگیرید که آیا می خواهید اجزای اضافی برای رفع همه این نیازهای مختلف را داشته باشید یا به پمپ آبی نیاز دارید که بتواند تنها آب را پمپاژ کند.
نکات مهم هنگام خریداری واتر پمپ آکواریوم
- نوع فیلتراسیون
نوع فیلتری که برای آکواریوم استفاده می کنید، نقش مهمی در انتخاب واتر پمپ آکواریوم خواهد داشت. زیرا بسیاری از سبک ها با انواع مختلف پمپ های آکواریومی سازگاری ندارند. بنابراین اطمینان حاصل کنید که نوع فیلتر خود را بر اساس نیاز ماهی خود انتخاب کرده اید. سپس پمپی را انتخاب کنید که با فیلتر انتخابی شما سازگار باشد.
- نرخ جریان
انواع مختلف واتر پمپ های آکواریومی نرخ جریان متفاوتی تولید می کنند. باز هم، عاقلانه خواهد بود که درباره انواع گونه های ماهی که انتخاب میکنید اطلاعات کافی داشته باشید. تا در صورت وجود، نیازهای آنها برای گردش آب را بدانید. به طور معمول، بعضی از گونه های ماهی به سرعت جریان بالاتری نیاز دارند در حالی که گونه های دیگر ممکن است به گردش کمتری نیاز داشته باشند و در نتیجه سرعت جریان کمتری می خواهند.
- اندازه
واتر پمپ آکواریوم با اندازه ای مناسب را برای مخزن خود تهیه کنید. اولین قانون بدیهی این خواهد بود که به اندازه کافی کوچک باشد که در خود مخزن قرار بگیرد. بنابراین قبل از خرید پمپ از متناسب بودن آن با اندازه مخزن ماهی خود اطمینان حاصل کنید. به یاد داشته باشید که هر چه مخزن بزرگتر باشد آب باید دورتر پمپاژ شود. در این صورت به پمپی با قدرت بیشتر نیاز خواهید داشت.
- نوع آب
محیط های مختلف به دبی متفاوتی نیاز دارند. اگر آکواریوم آب شور دارید، باید به دنبال پمپ آکواریومی با جریان قوی تر باشید. در آکواریوم های آب شیرین باید از استفاده از پمپ هایی که جریان قوی ایجاد می کنند اجتناب کنید. زیرا ماهی آب شیرین برای رشد به محیط های آرام تری نیاز دارند.
- عملکردها
تغییرات و عملکردهای طراحی بسیار زیادی در پمپ های آب وجود دارد که خرید آن می تواند بسیار دشوار باشد. پمپ های آکواریومی وجود دارند که به آرامی پشت سنگ یا مرجان قرار می گیرند و مزاحم ماهی نمی شوند. اگر گونه های ماهی شما نیازهای بسیار خاصی دارد، پمپ آبی را در نظر بگیرید که دارای کنترل بازه زمانی، تنظیم میزان تولید موج و قدرت باشد.

نکات خرید و استفاده از واتر پمپ آکواریوم
مزایای واتر پمپ آکواریوم
پمپ ها دو وظیفه اصلی را انجام می دهند:
- ایجاد جریان آب و هوادهی
- حرکت آب از طریق دستگاه های جانبی مختلف مانند مخزن، فیلتر، کفگیر و…
فیلترها، بخاری ها و بسترها همگی نقش مهمی دارند، اما واتر پمپ آکواریوم در درجه اول مسئول نگهداری و گردش آب است. یعنی همان محیطی که ماهی شما در آن وجود دارد. این وسیله یکی از مهمترین جنبه هایی است که باید هنگام راه اندازی آکواریوم خود در نظر بگیرید.
پمپ ها همچنین به عنوان موج ساز در مخازن ماهی استفاده می شوند. ماهی های آکواریومی، بی مهرگان و گیاهان آبزی برای تامین اکسیژن و غذا به جریان ثابت آب که توسط پمپ آکواریوم تولید می شود، وابسته هستند. همچنین اکوسیستم میکروسکوپی که آب را به صورت بیولوژیکی تصفیه می کند، برای حذف آمونیاک، نیتریت و مواد زاید آلی مضر به جریان آب نیاز دارد. مرجانها و دیگر فیلترفدرهای دریایی برای وارد کردن مواد مغذی و دفع مواد زائد نیز به جریان آب وابسته هستند.